Het weer in Nederland in november

Nederland in november

In november gaan we langzaam van de herfst richting de winter. Het is daardoor koud en winderig, wat tijdens de tweede helft van de maand langzaam toeneemt. Er is veel neerslag, tot wel 88,9mm, en 50% kans op natte dagen. Daarnaast is het ongeveer 66% van de tijd bewolkt. Hierdoor neemt de hoeveelheid zon- en daglicht flink af tot respectievelijk 2 uren en 8 uren.

De temperaturen variëren flink tussen de regio’s van Nederland. Het noorden is het er het slechtst vanaf, met temperaturen tussen de 2,8°C en 8,3°C. In het westen is het iets warmer, met temperaturen tussen de 3,3°C en 10°C. De daling van de temperaturen houdt helaas ook in dat het ’s nachts soms tot onder het vriespunt zakt. Het is daarom aan te raden om warme jassen en/of truien te dragen na zonsondergang. De temperatuur van het zeewater neemt verder af, met gemiddeld 12,8°C.

De windsnelheden nemen weer iets toe, richting windkracht 9, met snelheden tussen de 21,7km/u en 24,1km/u. Herfststormen kunnen ook voorkomen in november.