Nederland weer in juli

weer in juli
Juli is de warmste maand van het jaar in Nederland. De temperaturen zijn inmiddels goed gestegen en liggen gemiddeld tussen de 11,7°C en 24,4°C. Voornamelijk het zuidoosten van het land heeft warmere weersomstandigheden. De nachten zijn hierdoor behaaglijk, meestal met temperaturen onder de 15,6°C. In juli kun je ook een aantal hetere dagen verwachten, waarbij de temperaturen tot boven de 30°C kunnen oplopen.

De hoeveelheid daglicht neemt iets af naar gemiddeld 15,5 uren per dag, maar de hoeveelheid zonuren ligt nog steeds rond de 7 uren per dag. Meer dan de helft van de tijd, 56%, zul je heldere luchten aantreffen. Het is hierdoor tevens de helderste maand van het jaar.

Qua neerslag stijgen de hoeveelheden weer iets, met gemiddelde hoeveelheden tussen de 66m en 78,7 mm. De windsnelheden nemen daarbij echter iets af, die liggen gemiddeld tussen de 16,7km/u en 17,7km/u (windkracht 7/8). De zeewatertemperatuur zal niet hoger oplopen dan een graad op 16,1°C, wat aan de koude kant is als je wilt zwemmen.