Nederland weer in september

weer in September

September is een overwegend warme maand. Het is echter ook de eerste maand van de herfst in Nederland. In de tweede helft van de maand beginnen de temperaturen echter te zakken. Gemiddeld liggen de temperaturen tussen de 9,4°C en de 19,4°C. De zeewatertemperatuur ligt net als vorige maand rond de 17,2°C, wat aan de koude kant blijft. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, kun je echter prima zonnen aan zee.

Het zijn niet alleen de temperaturen die zakken – ook de hoeveelheid zonneschijn neemt flink af. Gemiddeld is er minder dan 5 uur zonlicht per dag richting het einde van de maand. De hoeveelheid daglicht neemt af naar ongeveer 12 uur per dag rond de 22e van de maand.

Met gemiddeld 12 natte dagen, stijgt de hoeveelheid regenval gedurende september. De hoeveelheden liggen tussen 76,2mm en 88,9mm. Ook onweersbuien zijn niet vreemd in september. De windsnelheden nemen toe, met wind die voornamelijk uit het zuiden komt. Gemiddeld liggen de snelheden tussen de 19,3km/u en 20,9km/u (windkracht 8/9).