Nederland weer maart

weer maart

Tijdens het begin van de lente, in maart, is het koud en vrij droog in Nederland. In het noorden, Groningen, liggen de gemiddelde temperaturen tussen de 1,7°C en 8,9°C. Het zuiden heeft de warmste weersomstandigheden, met rondom Eindhoven gemiddelde temperaturen tussen 2,2°C en 10,6°C. ’s Nachts zakken de temperaturen soms zelfs tot onder het vriespunt en de koude lucht kan zelfs de dagen vrij koud houden.

Sneeuw zul je in Nederland niet snel zien in de lente/in maart, maar de gemiddelde neerslag ligt tussen de 50,8mm en 68,6mm. De hoeveelheid bewolking neemt af, met ongeveer 45% van de tijd heldere luchten. De dagen worden langzaam langer, tot 12 uren, en de hoeveelheid zonuren per dag loopt op tot 4 uren.

De gemiddelde windsnelheden nemen ook langzaam af, met snelheden tussen de 20,9km/u en 22,5km/u (windkracht 9). Zowel de algemene temperaturen als de zeewatertemperatuur stijgen op dag basis langzaam tijdens maart. De zeewatertemperatuur is met maximaal 6,7°C echter nog te koud voor wateractiviteiten.