Nederland weer mei

weer mei

Met de lente in volle gang, is mei doorgaans een warme, mooie maand in Nederland. De lucht is helder en aangenaam, met oplopende temperaturen in de tweede helft van de maand. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 7,8°C en 18,3°C. Flinke verschillen dus, maar ze stijgen dus richting de warmer en aangenamer temperaturen. Het zuidoosten is hierbij iets beter af dan de westelijke streken.

De lucht is ongeveer de helft van de tijd helder, waardoor de hoeveelheid zonuren per dag kan oplopen tot 7 uren. De hoeveelheid regen ligt gemiddeld tussen de 50,8mm en 61mm, zich meestal beperkend tot een lichte motregen.

Hoewel de temperaturen stijgen, nemen de windsnelheden af. De gemiddelde snelheden dalen van 19,3km/u naar 17,7km/u (windkracht 8). De zeewatertemperatuur loopt langzaam ook op en ligt gemiddeld tussen de 10°C en 12,8°C, met mildere temperaturen in het zuidwesten. Dit is nog steeds niet heel erg gunstig om te zwemmen. De gunstigere algemene weersomstandigheden leiden doorgaans tot meer toerisme in Nederland.